Spotify

Amb l'objectiu de fer difusió de les seves col·leccions musicals i difondre els musics locals, algunes biblioteques que compten amb una especialització o centre d'interès vinculats a la música tenen un compte a través de Spotify.

Podreu trobar llistes de grups locals, música relacionada amb novel·les i bandes sonores que pots trobar a les biblioteques, música de les especialitzacions de les biblioteques, o relacionada amb activitats que es fan a les biblioteques, tria musical dels grups que visiten els festivals de la ciutat, novetats musicals i la música que cada dia sona per tancar a la biblioteca.

I si us animeu podem crear-ne de noves amb la vostra col·laboració!

Entreu, busqueu i subscriviu-vos a la vostra biblioteca o a les llistes musicals que més us interessin, gaudireu de grups, cantants i cançons que anireu descobrint i ben segur que us sorprendran.

Les biblioteques que participen en aquest projecte són:

El Gòtic és un barri molt musical. En un mateix dia podem gaudir d’una guitarra clàssica a la Basílica de Santa Maria del Pi, d’un trio de jazz o una cantant flamenca a la plaça Reial, de ritmes de mestissatge afro-funk al carrer dels Escudellers, d’una banda de rock en un subsol de la plaça de Sant Miquel, i acabar ballant amb l’electrònica més avantguardista. A més a més, durant el trajecte segurament ens trobarem amb els músics del circuit de Música al Carrer. A la col·lecció de música de la biblioteca volem reflectir tota aquesta barreja de sonoritats del barri, i gràcies a la proximitat amb el Gran Teatre del Liceu hem desenvolupat un fons especial dedicat a l’Òpera.

Voleu escoltar les novetats que arriben a la biblioteca? Amb les llistes musicals de novetats, tant generals com monogràfiques, ho podreu fer. També hi trobareu les recomanacions del butlletí Imperdibles i altres llistes sobre activitats, exposicions o esdeveniments musicals. Dos dissabtes al mes la biblioteca acomiada la setmana amb una sessió de música "atípica" compilada per a l'ocasió i que ara podreu escoltar per Spotify.

Ja fa uns anys la Biblioteca Fort Pienc va donar a la música pop-rock espanyola un espai diferenciat a la biblioteca i l'Spotify, on trobareu les càpsules musicals i les llistes dels festivals de música més independent, així com les novetats que rep la biblioteca perquè les pugueu escoltar.

La biblioteca va creant llistes musicals de diverses línies temàtiques, de caire més generalista, així com altres de relacionades amb la ciència i el medi ambient, i les activitats que se'n deriven. També podreu escoltar les novetats que hi arriben i la música escollida per a l'avís de tancament de la biblioteca

Una de les especialitzacions de la biblioteca és el món de l’automòbil, per això a l’Spotify trobaràs llistes de música amb els temes principals de les pel·lícules del gènere road movie, així com els artistes més representatius de la “música de benzinera”. La biblioteca també té com a un dels centres d'interès les sèries de televisió, motiu pel qual hem elaborat llistes d'Spotify amb les sèries més premiades, així com amb totes les novetats que va adquirint la biblioteca.
 

La biblioteca, especialitzada en músiques urbanes, amplia la seva col·lecció musical física, les seves activitats i el seu material de difusió a través de l'Spotify. Trobareu les llistes de novetats mensuals "Bib Vapor up", altres de més vinculades a les activitats que fan amb músics i crítics musicals, llistes de festivals i esdeveniments musicals a Barcelona, així com la dels mateixos musictecaris.

Sou amants de l'òpera? Doncs de ben segur que les llistes d'aquesta biblioteca, especialitzada en aquest gènere musical, us emocionaran. Novetats que trobareu a la biblioteca, efemèrides, festivals... tot perquè els apassionats de l'òpera en gaudiu i els qui encara no ho sou la descobriu.

La biblioteca vol apropar el seu fons musical i despertar la curiositat entre els usuaris. Per això hi trobaràs llistes musicals de les novetats que hi arriben periòdicament.  També, a través de diferents llistes musicals lligades amb les activitats infantils, les sessions de contes i el Racó de Pares i Mares, la biblioteca vol donar més visibilitat i rellevància al fons de música infantil.

Cada viatge té la seva música, voleu saber quina música contenen les històries viatgeres? Seguiu la llista de bandes sonores de viatges. Molts autors fan referències musicals dins les històries que expliquen, la biblioteca fa un recull de les bandes sonores del llibres perquè musicalitzeu els relats. També trobareu llistes relacionades a les exposicions així com per la promoció d'esdeveniments i efemèrides.

La biblioteca programa audicions i xerrades al voltant del jazz, el blues i altres músiques d'arrels nord-americanes. Per mitjà de les llistes d'Spotify podeu gaudir de les músiques originàries de l'altra banda de l'Atlàntic. Viatgeu amb la biblioteca a Nova Orleans, Memphis o Chicago!

A les 9.55 hores sempre sona una cançó a la biblioteca, i amb l'Spotify podreu escoltar aquesta selecció. Cada dos mesos a la biblioteca trobareu una exposició musical, ara podreu escoltar-la des de casa, així com la de la "zona aflamencada" o les novetats que la biblioteca rep. La biblioteca vol crear una llista amb les aportacions dels usuaris, us hi animeu? I a vosaltres, artistes del Carmel, us agradaria que difonguéssim la vostra música?

La biblioteca està especialitzant el seu fons musical en el món ètnic i folklòric, en les músiques del món, per això a l'Spotify trobareu llistes de música de l'Àfrica negra, de l'Islam, del sud-est asiàtic, de l'Índia, de l'Orient llunyà, d'Europa, de Sud-amèrica, del Carib i de Nord-amèrica.

L’objectiu principal de les playlists que elaborem des de la Biblioteca La Sagrera - Marina Clotet és donar a conèixer el fons especialitzat en música electrònica. Algunes d’aquestes llistes són recomanacions del nostre fons i d’altres vénen marcades per l’agenda cultural de la ciutat que té a veure amb el món de la música electrònica. També elaborem llistes sobre les novetats discogràfiques que anem afegint a la col·lecció i d’altres de caràcter divers, entre les quals destaquen les que fem per a l’activitat "Tastets de música clàssica".  
 

La biblioteca vol fomentar el gust per la música en directe i la participació en esdeveniments culturals, per això hi trobareu llistes musicals d'esdeveniments culturals de la ciutat i del barri. També podeu escoltar tot allò que arriba a la biblioteca amb les guies de novetats.

La cultura popular s'ha de viure, per això la biblioteca, especialitzada en cultura tradicional i popular, us ofereix llistes dels festivals de música popular que se celebren a casa nostra i dels propers concerts. Si sou usuaris de la biblioteca, podeu escoltar les novetats que rep abans de demanar-les en préstec, a través de les seves guies de novetats.

Voleu escoltar la música premiada als premis Goya, Gaudí o Oscar? Escolteu les llistes de la Biblioteca Xavier Benguerel, que dedica una atenció especial al setè art. També hi trobareu llistes monogràfiques sobre compositors de bandes sonores, així com altres d'inspirades en actors/rius i directors/es. I no us perdeu el butlletí Sessió Contínua, on podeu escoltar les novetats que han arribat a la biblioteca.