Fons especials

A més dels fons bàsics, comuns a totes les biblioteques, n'hi ha que han dedicat una atenció especial a una temàtica concreta, són els fons especialitzats, alguns dels quals són musicals.

Més de sis-cents títols formen la col·lecció de bandes sonores originals de la biblioteca. La tria d'aquestes obeeix a dos motius principals, perquè pertanyen a pel·lícules que la biblioteca té, o perquè són importants per la seva significació mateixa o per la del seu compositor

Des de l'any 2003, la biblioteca manté viu un fons especialitzat en flamenc. Hi podeu trobar una àmplia selecció de material per poder escoltar, veure, llegir, aprendre i sentir l'art del flamenc en la màxima extensió.

Les músiques d'arrels populars com ara el jazz i el blues tenen diàriament un lloc important a la programació musical de la ciutat. La biblioteca disposa d'una col·lecció de CD, DVD i llibres especialitzats amb l'objectiu de difondre la música afroamericana.

A la biblioteca s'entén la cultura popular i tradicional com una cosa viva i no estàtica, per això, a més d'informació sobre els balls i les danses, els instruments musicals i la música tradicional, ... també hi ha cabuda a les noves manifestacions o variants de les ja existents.

Músiques del Món

A la biblioteca trobareu tota la seva diversitat musical ètnica i folklòrica classificada en deu categories començant per la més local (rumba i flamenc), passant per la música ètnica europea i les músiques sincronitzades de Sud-amèrica i el Carib, fins a la tradició de l’Orient Llunyà i la força rítmica de l’Àfrica.

La biblioteca està especialitzada en músiques urbanes, que són les músiques del nostre temps que es fan aquí i ara. Ofereix una col·lecció singular especialitzada en música, i un fons de maquetes enregistrades a l'escena musical de Barcelona des dels anys vuitanta.

L'any 2006 es va crear aquest centre d'interès com a suport al cicle permanent de xerrades d'òpera que des del 2002 es fan a la biblioteca, amb el nom d'Òpera Club Biblioteca Clarà. Des d'aleshores s'ha anat adquirint material especialitzat en aquest tema, tant en format llibre com audiovisual.

El centre d'interès d'òpera de la biblioteca es va crear arran de la donació inicial d'un usuari i aprofitant la proximitat al Gran Teatre del Liceu. Actualment, aquest fons bibliogràfic es va enriquint periòdicament mitjançant la compra de DVD musicals, CD, llibres i partitures.

Ja fa uns anys la biblioteca va atorgar un espai diferenciat per als CD de pop espanyol i rock espanyol i català.