Cicles temàtics

 

Crònica de l’antifranquisme : cartes i memòria popular
Maig 2019

L’anàlisi de les cartes enviades per la gent comuna a les emissions de Radio Pirenaica i al Consultorio de Elena Francis, o l’estudi de les cartes privades creuades entre escriptors i artistes de l’exili, s’ha revelat com un mètode important en la història sociocultural del franquisme. Les cartes ens ajuden a comprendre millor la magnitud de l’antifranquisme i les conseqüències de la Dictadura.

Segueix i comenta aquest cicle amb #CrònicaAntifranquisme

Activitats

Guia de lectura

Cicle coordinat per Armand Balsebre i Rosario Fontova, autors de Las cartas de La Pirenaica. Memoria del antifranquisme (Cátedra, 2014) i Las cartas de Elena Francis. Una educación sentimental bajo el franquismo (Cátedra, 2018).

 

Visions de la ciència. Antibiòtics i salut pública
Abril- juny 2019

Al llarg de la història, els antibiòtics han salvat moltes vides, però, avui, molts microorganismes han «après» a resistir a aquests medicaments. La resistència als antibiòtics ha esdevingut un problema de salut pública arreu del món. En aquest cicle s’explica com funcionen els patògens, l’ús dels antibiòtics i les noves estratègies científiques per a abordar aquesta problemàtica mèdica.

Cicle coordinat per Lluís Reales

Segueix i comenta aquest cicle amb #VisionsCiència

Activitats

 

Viatges, esports i aventura
Maig-juny  2019

En aquest cicle de conferències ens aproparem al món dels viatges a través de l'esport i l'aventura. Recorrerem indrets tant remots com propers a peu, en bicicleta, kayak, escalant o en tren. Coneixerem destins exòtics com l'illa Reunión, racons de Sibèria, Pakistan, Papua, Bolivia o meravelles poc conegudes de casa nostra. 

Segueix i comenta aquest cicle amb #ViatgesEsportsAventura

Activitats

Cicle coordinat per  Coneguem el món